Woodstock Department of Public Works
Environmental assessments of the existing Woodstock DPW facility triggered the full rehabilitation of the site and structures. The design team executed a full feasibility study for the re-planning and configuration of the 8-acre site; 5,000-SF of additions and 3,000-SF of renovations to the existing structure; the provision of new salt & sand storage facilities; the relocation and lighting of the town-wide fueling station; and upgrades to the site infrastructure, circulation, lighting, and security.

The building designs include a new animal control facility; new handicap accessible office, meeting and locker rooms, and break area; and new drive through vehicle maintenance and wash bays. All of the new bays are sized to accommodate trucks with plows and sanders and will include radiant slab heating.

More Information

The site development included a new well and a new septic system and is highlighted by a subsurface pavement liner and storm water treatment system, protecting the earth and groundwater below from potential contamination.

A unique feature of this project is the ongoing debate between use of “all salt” versus “sand and salt” and the corresponding impact to the facility.

CLIENT

Woodstock Department of Public Works

LOCATION

Woodstock, Connecticut

YEAR COMPLETED

SIZE

SF

COST

$

QA+M Architecture is a full-service architectural firm that provides programming, planning and interior design for clients in commercial, community, education, healthcare, historical, housing, and recreational/athletic markets. Staffed by 34 dedicated professionals, including 16 licensed architects, QA+M has grown to be the 4th largest architectural firm in the Greater Hartford area.

ADDRESS

195 Scott Swamp Rd, Farmington, CT 06032

SOCIAL MEDIA

Share This