Soffer Athletic Center
The existing athletic building at Berkshire School housed a gymnasium, dance studio, locker rooms and four squash courts. The original project scope was to add four squash courts and renovate the locker rooms. However, after exploring numerous layout possibilities during the conceptual design phase, the project scope was expanded to completely renovate the 51,200 SF building for a uniform new and updated appearance. And the squash center became a ten-court, 11,000 SF addition with all courts grouped around a central viewing area.

More Information

By rotating the addition at an angle, a passage through the building was created that ended at a large glass façade looking out towards the mountains. The gymnasium renovation utilized extra space to provide the school with a training and fitness area, a climbing wall, strength and conditioning space, and inset of turf. The revitalized athletic center opened in October of 2016.

CLIENT

Berkshire School

LOCATION

Sheffield, MA

YEAR COMPLETED

October 2016

SIZE

51,200 SF

COST

$9.8 Million

QA+M Architecture is a full-service architectural firm that provides programming, planning and interior design for clients in Commercial, community, education, healthcare, historical, housing, and recreational/athletic markets. Staffed by 35 dedicated professionals, including 15 licensed architects, the firm has grown into one of the 10 largest architectural firms in Connecticut.

 

CONTACT

Share This